top of page

Cupping massage

De techniek cupping vindt haar oorsprong in China en werd volgens de oudste verwijzingen gebruikt als geneeswijze. Eén van de redenen om cupping te gebruiken was het verwijderen van gif uit de huid nadat men was gestoken of gebeten door bijvoorbeeld een slang. Later werd ontdekt dat met de cupping methode de bloedsomloop werd gestimuleerd en afvalstoffen sneller uit de bloedbaan konden worden verwijderd.

Cupping veroverde daarna geleidelijk de hele wereld binnen de geneeskunde. 

 

Cupping is een behandelmethode waarbij glazen of kunststof cups gebruikt worden om de huid vacuüm te zuigen. Door het vacuüm zuigen van de huid en het maken van trekkende bewegingen wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Daarnaast wordt de aanmaak van histamine en endorfine in gang gezet en zorgt het voor het snel afvoeren van afvalstoffen. Cupping kan op verschillende manieren worden toegepast; van zeer intensief, energetisch tot enkel ontspannend.  

 

Ik bied een ontspannende cupping massage, waarbij er geen beschadigingen of (hevige) bloeduitstortingen van de huid ontstaan.

Verder bied ik de massage uitsluitend aan als aanvulling op een klassieke massage ter behandeling van een probleemgebied, zoals bijv. cellulite.

terug naar Behandelingen

bottom of page