top of page

Emmett Techniek

“De grootste kracht ontstaat door de lichtste aanraking”

Met deze overtuiging heeft Ross Emmett - door het combineren van zijn observaties en ervaring met mensen en dieren - zijn opmerkelijke methode voor het verminderen van pijn en ander ongemak ontwikkeld.

Emmett Techniek gebruikt de huid als het ware als een touchscreen - iets heel gevoeligs, wat alleen heel zachte, lichte druk nodig heeft. Als een vinger licht een app aanraakt, wordt die geopend.

Vergelijkbaar reageert ons lichaam bij het activeren van de specifieke Emmett-punten. De gebruiker van de Emmett Techniek, de therapeut, geeft - via de omliggende fascia (bindweefsel) - directe impulsen aan spieren en pezen.

Het zenuwstelsel leidt de fasciastimulatie naar het brein, waarvandaan de corrigerende impulsen worden gegeven aan de rest van het lichaam. Blokkades kunnen zich daarmee oplossen, zodat het lichaam in korte tijd het eigen evenwicht hervindt. Het resultaat is direct met een positieve lichamelijke verandering merkbaar.

Emmett Technieken worden toegepast bij

  • Ontspanning bij stress en spanningen

  • Verminderen van rug-, gewrichts- en/of hoofdpijn en migraine

  • Versoepelen van pijnlijke overbelaste spiergroepen

  • Verbetering van mobiliteit op latere leeftijd

  • Optimaliseren van lichaamsbalans

  • ….en nog veel meer

Het toepassen van Emmett Technieken kan zittend, staand of liggend gebeuren, direct op de huid of door lichte kleding heen. Een sessie duurt in het geval van het alleen toepassen van Emmett Technieken tussen de 10 en 30 minuten. Als er een combinatie is met ontspanningsmassage of andere therapievormen kan een sessie langer duren.

Emmett Techniek wordt toegepast door gecertificeerde therapeuten. Ze vervangt niet de consultatie van een arts of fysiotherapeut.

terug naar Behandelingen

bottom of page